schoolplein Brede School De Limes

schoolplein Brede School De Limes

Voor de nieuwe Brede School De Limes, waarin twee scholen, een BSO en een kinderdagverblijf in zitten, heeft tlu landschapsarchitecten een ontwerp gemaakt voor het schoolplein. Het plein is uitgevoerd in betontegels van 30×30 cm. Om geen saai beeld te krijgen zijn er donkere lijnen aangebracht, gebaseerd op de indeling van het gebouw. Hiermee kon ook de klink in de bebouwing opgevangen worden in het straatwerk. De donkere tegel is ook gebruikt voor de parkeervakken in de fietsenstalling. Met extra hulp van een aantal fietsnietjes is nu goed duidelijk waar kinderen hun fietsen kunnen neerzetten. Op het school staan verschillende speeltoestellen. Het speelhuisje met glijbaan is midden in  de zandbak gezet voor een goede valondergrond. De zandbak wordt afgekaderd door een rand, speciaal ontworpen voor de plek, die aan één zijde om mooie boog vormt. Deze rand is heel inspirerend voor allerlei spelletje. De stapschijven zijn speciaal voor dit project gemaakt. De betonnen schijven zijn mooi glad afgewerkt.

Verkeersroute – In de zomer van 2015 heeft tlu landschapsarchitecten zelf de werkzaamheden verricht voor het aanbrengen van de verkeersroute. De route beslaat een groot deel van het plein en is met witte accenten opgewerkt tot een echte weg. Hierbij wordt er langs de diverse speeltoestellen geslingerd en zijn zebrapaden, parkeervakken en een rotonde geschilderd. De speciale verf is zeer slijtvast en wordt niet glad wanneer het nat is.

Groen – Omdat de Brede School grenst aan het groenrijke Carré, kunnen de kinderen ook hiervan gebruik maken. Op één veld zijn drainagebuizen geplaats: hier kan goed gevoetbald worden tussen de doelen. Eén deel is gereserveerd voor het maken van schooltuinen.

Routes – Houten is een fietsstad en daar is in het ontwerp op gefaciliteerd. Er is een grote fietsenstalling met een ruime rijpad er naar toe. Mochten de kinderen toch gebracht en gehaald worden met de auto, dan ligt aan de andere zijde een P&R-terrein, waardoor de verkeersstromen gescheiden blijven.