park Waterplantsoen, Kampen

park Waterplantsoen, Kampen

Het Waterplantsoen in ’t Hart van Het Onderdijks lijkt gevormd te zijn door de meanderende Oude IJsselarm. Groene heuvels, meanderend water en een zandeiland zijn voor de Onderdijkers een prachtige plek om te wandelen, te spelen en te verblijven.

tlu landschaparchitecten heeft in opdracht van de gemeente Kampen een ontwerp gemaakt voor een park en een plein: ’t Hart van het Onderdijks. Het park  heeft de naam Waterplantsoen gekregen en biedt veel ruimte voor spel en sport, zodat beide aangrenzende scholen buiten kunnen sporten. En uiteraard kunnen de kinderen buiten schooltijd in het park spelen. Op de kabelbaan van boven naar beneden zwieren, op het eiland lekker hangen in de hangmatten, maar eerst werken om met het trekpontje naar de overkant te komen. Er is een dubbele glijbaan: dubbele pret!! Op het voetbalveld met kunstgras kan het hele jaar door gevoetbald worden. Om het veld staan ballenvangers.

In de glooiende hoogte verschillen zijn zitranden gemaakt van heipalen. Verder zijn er banken op verschillende plekken om rustig te kunnen genieten. Vanaf de grasvlonder kan er prima gevist worden.